Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Adriana Lima

2009.06.27

Adriana Lima

Születési név: Adriana Franceska Lima
Születési dátum: 1981. június 12., péntek
Születési hely: San Salvador, Brazília
Lakhely: New York, USA
Cipő: 41
Ruha: 34
Magasság: 178 cm

 

Adriana Lima

Adriana Lima

Adriana Lima Guess? hirdetés

Adriana Lima - Guess? kampány

A kezdetek:

1981. június 12-én született San Salvadorban, Brazíliában. Édesanyja szociális munkás, édesapja hat hónapos korában elhagyta őket. Két fiú féltestvére van. Afrikai, indiai és svájci ősökkel büszkélhedhet.

13 évesen fedezték fel bevásárlás közben a helyi boltban. 15 évesen első helyezett lett Brazília Ford Supermodel of the World Search versenyén. 1996-ban a következő, Ford Supermodel of the World versenyen második helyezést ért el. Három évvel később New York városában költözött, és szerződést írt alá az Elite Modell Ügynökséggel.

Karrier:

Nemsokára olyan újságokban jelent meg, mint a Vogue vagy a Marie Claire, és olyan tervezők ruháit hordta a kifutón, mint Vera Wang, Christian Lacroix, Emanuel Ungaro, Georgio Aramani vagy Valentino. 2000-ben Guess? lány lett, megjelenve az őszi kampányban.

Ugyancsak szerepelt a 'A second decade of Guess?' könyvben.

2001-ben a BMW kisfilmjében jelent meg Mickey Rourke, Forest Whitaker és Clive Owen mellett.

A következő években karrierje töretlenül ívelt felfelé, még több magazinban - Harper's Bazaar, Elle, GQ - és még több reklámban - Maybelline, BEBE, Mossimo - tűnt fel. 2005-ben szerepelt a Pirelli Naptárban, majd arcát adta az olasz Telecom Italia Mobile reklámjához.

Híres leginkább Victoria's Secret-beli munkája miatt vált. Először 1999-ben jelent meg, majd 2003-ban ő nyitotta a showt, és reklámként Bob Dylan oldalán Velencében sétált angyalkosztümben. Nemcsak ezé a márkáé, hanem a Maybellin szóvivője is lett.

Három nyelven beszél folyékonyan; portugálul, spanyolul és angolul. Bevallása szerint első csókját 17 évesen kapta, és római katolikusként még mindig szűz. Szerinte a szex a házasság utánra való, és ha egy férfi ezt nem fogadja el, nem is akarja őt igazán. Összehozták már Lenny Kravitz-cel, bár tagadja, valamint romantikus szálak fűzték Liechtenstein hercegéhez.

"When I help someone, I lose 0.01% of my ego"

A segítségnyújtáshoz hozzáfűzött gondolata. Többek között szülővárosában végez jótékonysági munkát a helyi árvaházban - Caminhos da Luz/Ways of Light. Nemcsak pénzzel, hanem kétkezi munkájával is próbálja jobbá tenni a gyerekek életét.

 

Hobbi:

olvasás, nyelvtanulás